Home

Achtergrond

Wal-Mart overtreft verwachtingen ondanks winstdaling

Het Amerikaanse supermarktconcern Wal-Mart Stores is in zijn vierde kwartaal op een lagere winst uitgekomen.

Het resultaat viel wel beter uit dan verwacht en het concern zei aanzienlijk beter te hebben gepresteerd dan zijn concurrenten. Dat maakte Wal-Mart vandaag bekend.

De nettowinst daalde over het vierde kwartaal, dat eind januari afliep, met ruim 7 procent tot 3,8 miljard dollar. De omzet ging met 1,7 procent omhoog tot 108 miljard dollar. Het resultaat stond onder druk door juridische kosten en negatieve wisselkoerseffecten. Exclusief eenmalige lasten viel de winst hoger uit dan verwacht.

De Amerikaanse verkoop steeg met 6 procent in het afgelopen kwartaal omdat steeds meer consumenten wegens de recessie voor de goedkope producten van Wal-Mart kiezen. Daarmee deed het bedrijf het beter dan zijn rivalen. "Onze prestaties in vergelijking met onze concurrenten was uitzonderlijk sterk. We verwachten deze groei vast te kunnen houden'', aldus topman Mike Duke.

Over het hele boekjaar steeg de winst van 's werelds grootste detailhandelaar met ruim 5 procent tot 13,4 miljard dollar. De omzet ging met 7 procent omhoog tot 405,6 miljard dollar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.