Home

Achtergrond 4 reacties

Waarde biolandbouw stijgt met 10 miljard euro

De wereldwijde waarde van de biologische landbouw komt uit op 36 miljard euro.

Dat is 10 miljard euro meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van bracheorganisaties IFOAM en FIBL.

Op dit moment wordt wereldwijd 32,2 miljoen hectare gebruikt voor de biologische landbouw, vorig jaar was dat nog 30,4 miljoen hectare. De groei is het sterkst in Afrika en Latijns-Amerika. Australië heeft het grootste biologische areaal, 12 miljoen hectare is daar in gebruik. Dat is wel een daling ten opzichte van vorig jaar, toen er nog 12,3 miljoen hectare werd gebruikt. Andere grootmachten zijn Argentinië, 2,8 miljoen hectare, en Brazilië met 1,8 miljoen hectare.

Ontwikkelingslanden zijn belangrijk voor de biologische landbouw. "De groei van biologische landbouw in ontwikkelingslanden kan daar bijdragen tot een zinvolle sociaal-economisch en ecologisch duurzame ontwikkeling", denkt Diane Bowen, interim-directeur van IFOAM. "Daarnaast is het een regio waar het biologische areaal snel kan groeien."

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frank

  Gerard ik vind dat jij helemaal gelijk hebt.
  Het kan mij niet biologisch genoeg zijn wij vreten al genoeg rotzooi dat gespoten word kijk alleen maar naar de aardappelen die worden wel 20 tot 30 keer gespoten en dan heb ik het nog over de wortelen en kolen.
  Laat die GOH LESTE ROL zijn eigen chemische rotzoi eten die heeft al zoveel chemie gegeten dat hij van normaal voedsel al buikpijn krijgt of zou de buikpijn van de iets hogere prijs komen ?

 • no-profile-image

  goh leste rol

  nog nooit zo'n buikklachten gehad als na het eten van een biologischemaaltijd. Man, Man het brand nu nog.
  Biologisch meer waard... nou als je het mij vraagt

 • no-profile-image

  Gerard

  Klopt, maar het lijkt mij dat we moeten werken aan een duurzame wereld op lange termijn. Dit betekent dat we een goed balans moeten vinden tussen biologische en gangbare landbouw.
  Gangbaar voor voldoende voedsel en biologisch voor een beter behoud van de wereld op lange termijn.

 • no-profile-image

  gert

  de hele wereld wordt biologisch door de dure kunstmest,maar hierdoor zullen de opbrengsten wel dalen

Of registreer je om te kunnen reageren.