Home

Achtergrond 559 x bekeken 33 reacties

Vos bijt 125 kippen dood

Een vos heeft zondag 125 kippen doodgebeten van biologisch pluimveehouder Sijds Dijkstra uit Zeewolde.

De boer heeft dat vandaag gezegd. Dijkstra's kippen produceren biologische eieren en lopen elke dag buiten rond. Aan het eind van de middag zet hij ze weer op stal. "Net toen ik dat gisteren wilde doen, zag ik wat de vos had aangericht.''

Het probleem met de wilde vossen speelt volgens Dijkstra al jaren in Zeewolde. Staatsbosbeheer wil niets aan dit probleem doen en ook de provincie Flevoland kan de boer niet helpen, stelt hij.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  hijgende

  het ging hier toch om een stoute vos, of vergis ik me. dat mensen hier alles bijhalen om de zaak af te leiden, is niet slim. DIE VOS BEET WAT DOOD EN DAT IS DIE BOER ZIJN EIGEN SCHULD. Dat is de stelling.

 • no-profile-image

  boerin

  meneer dijksta: zorg gewoon dat je je bedrijfsvoering op orde hebt. dan kan dit niet. Klaar: eigen schuld dikke bult. Als ik vos was geweest......................Nee, ik zou jou gepakt hebben!!!!!

 • no-profile-image

  vos

  Na een paar kippetjes en eieren begin ik weer trek te krijgen. hijgende ree lijkt me wel wat.

 • no-profile-image

  hijgende

  dag realist. wat ben ik blij met jouw uitspraken. die laten nu eens echt zien hoe onderontwikkeld je bent en dat ook zult blijven. Advies: ga terug naar groep 3 en blijf daar tot je er een schenkje in hebt.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Klopt hijgende ree, als jij je verder ook aan de stelling houdt is er geen reden meer om van de stelling weg te dwalen. Kunnen we verder met het weg houden van een bijtende vos

 • no-profile-image

  W Geverink

  Helemaal juist Hijgend Ree . Als die kippen buiten lopen moet je de zaakjes voor elkaar hebben en zorgen dat de vossen er niet bij kunnen anders vraag je om moeilijkheden . Dit is een simpel geval van eigen schuld .

 • no-profile-image

  echte hijgende

  niet mijn naam gaan gebruiken, sukkeltje. Die is verheven boven alle andere namen.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Beste redactie van Boerderij,

  hier een oproep om bepaalde mensen de toegang tot deze site te ontzeggen. Er word nergens meer vakinhoudelijk over ons prachtige beroep gesproken. in welke sector ik deze reacties ook lees, er wordt alleen maar flauw gezeurd door een aantal. ik ben hier strontzat van. het leek mij een heel goed idee om deze site verder te professionaliseren zodat bepaalde mensen geen toegang meer hebben, en wij in alle rust kunnen praten over ons vak

  Met vriendelijke groet

 • no-profile-image

  realist

  Geen wonder dat de wereld op de financiële afgrond staat. Met die zakkenvullers die alleen maar natuur willen zien. Dat kan ook nooit goed gaan. Van mij mag elke dierenvriend zijn baan of uitkering verliezen. Eens zien hoe natuurvriendelijk je kan zijn met honger.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  aan paul: dat ik geen kritische geluiden duld maak jij ervan. ik wil best de dialoog aangaan maar niet op een professionele vakinhoudelijke site. dan ga je maar bij een praatprogramma zitten ofzo. tevens begin je mensen te vergelijken met dieren. het spijt me zeer maar dat gaat er bij mij niet in. dus ik schaam me zeer zeker niet. ik breng mijn varkens met liefde groot, of je dat nou wilt geloven of niet. als het aan jouw ligt gaan alle boeren + bijbehorende families kapot. Gelukkig zal jij dat NOOIT voor elkaar krijgen.

 • no-profile-image

  natuur

  Wat is de natuur toch mooi !! Waar zijn die natuurfreaks nu ??? Deze jager is zijn boekje ver te buiten gegaan. Maar dat zal wel goed zijn, want een vos heeft een vacht, dus is lief en heeft er vast een goede reden voor.

 • no-profile-image

  dirk

  Toch hopelijk wel een biologische vos?

 • no-profile-image

  leo

  dit is heel jammer oplossing hekwerk 2meter hoog en 0,5 meter in graven werkt bij mij al jaren met succes. anders effe bellen

 • no-profile-image

  gj

  @vlees is moord. Je bent een arm en zielige mens, met die misselijke vergelijking klets je als een kip zonder kop.
  In aansluiting op jonge ondernemer: ik denk dat er meer dierenleed ontstaat door de zgn dierenliefhebbers/beschermers als door de landbouw.

 • no-profile-image

  hijgende

  Dieren zijn niet menselijk

 • no-profile-image

  hijgende

  Een dier met een vacht, is nog geen knuffeldier, ze kunnen allemaal van zich afbijten, of aftrappen

 • no-profile-image

  Nathanael

  Ik weet niet hoe het daar zit, maar hier is er ook een vossenprobleem geweest. Hoe dat kwam? De natuurvereniging ging het konijnen-probleem aanpakken op een natuurlijk verantwoorde methode, waar iedereen het mee eens was: een vos uitzetten. Alleen jammer dat ze 7 vossen voor een vrij klein terrein hebben uitgezet, dit net voor de paar-periode. Resultaat: een overvloed aan vossen die kippen en exotische vogels doodden en lieten liggen. Is ook stukken simpeler dan een rennend konijn pakken. Nadat er enkele vossen 'verdwenen' zijn door geweerschoten en wildklemmen, is de situatie in evenwicht gebracht en heeft niemand nog last van konijnen en vossen. Het is in orde nu. Zo hoort het te gaan, dus zou er in het geval in Flevopolder ook geen menselijke fout geweest zijn in het natuurlijk evenwicht?

 • no-profile-image

  de

  @Natha, het is helemaal niet nodig vossen uit te zetten. Zeker niet om een konijnen plaag te voorkomen. Er zijn in elk gebied zoveel vossen als er beschikbaar voedsel is. Wie nu vossen gaat doodschieten en in het voorjaar de jongen uitgraven en tegen bomen doodknuppelen, zoals jagers doen, veroorzakkt hiermede een overschot aan konijnen, daar een van de hoofdbronnen van vossen namelijk jonge konijnen zijn. Indien er geen vos meer bejaagt wordt, zal dat zorgen voor een beter eco-systeem. Jonge konijnen worden eenvoudigweg door vossen opgegeten, een natuurlijk gegeven. Maaar.........dit willen jagers niet, dan zijn ze uitgeknald, geen schietorgasmes meer. en dat is erg. De vos met rust laten en zie een beter natuurlijk evenwicht. De jager is er echter bij gebaat een vertsoord evenwicht te hebben, dat is nog enigszins een verdediging om te kunnen gaan knallen. En die idioot nioemt dat BEHEREN. Het is nog steeds niet te geloven dat natuurorganisaties hierin trappen. EN de boeren...............zij zijn mede verantwoordelijk voor deze ernstige verstoring door hun grond aan dit soort mensen te verpachten, die er een schiettuin van maken. Heer vergeef het hen wat zij weten niet wat zij doen....

 • no-profile-image

  Paul

  Aan varkenshouder: "prachtige beroep" zeg je...???? Schandalig dat je dat durft te zeggen. Jij bent mede verantwoordelijk voor het enorme leed dat varkens wordt aangedaan. En het feit dat je geen kritische geluiden duldt en zelfs mensen met een andere mening de "toegang wilt ontzeggen" zegt ook al meer genoeg. Gelukkig zal je dat NOOIT voor elkaar krijgen.

 • no-profile-image

  hijgende

  Dieren hebben geen medelijden met mensen, ze zijn medoogeloos, en zullen altijd eerst de zwakste aanvallen (kinderen eerst)

 • no-profile-image

  hee abe

  Ga maar met die telegraaf reageerders mee verontwaardigd zijn, over die paar herten die van terschelling af moeten, daar zitten al jouw medestanders. Hier niet !! Daar reageren ze niet op de vos, beetje blind voor eigen gelijk.

 • no-profile-image

  realist

  Tja, hijgende ree is hoogbegaafd. Laat me niet lachen. Jouw uitspraken zijn zo kinderachtig. Er is hier nog nooit iets zinnigs te lezen geweest van jou.Dat gejank over blubber en jagers dat komt slim en beschaafd over. Jij bent ook iemand van verbeter de wereld, en verijk jezelf (en als het kan nog iemand de grond in trappen ook)i

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  omdat ik veel slimmer is als jullie.

  Maar zo slim is je Nederlandse taal blijkbaar niet!

 • no-profile-image

  lol

  Andere meningen zijn ok, maar dan wel inhoudelijke en correcte alstublieft

 • no-profile-image

  will

  Ik zou ook geen varkenshouder willen zijn. Maar ik ben blij dat er mensen zijn die dat wel elke dag vol overgave doen.
  De gemiddelde mens vaart er wel bij, door vlees te eten. En ik geloof ook dat 99 % van de varkenshouders, de varkens niks tekort doet. En vegetarier zijn is een welvaarts ziekte. 100 jaar geleden had je nog geen vegetariers in dit land.

 • no-profile-image

  Paul

  Aan Will: op welke school heb jij gezeten...??? er is maar 1 welvaartsziekte en die heet vlees eten en zuivel gebruiken!!! Als iedereen in het westen veganist zou zijn, had je geen honger in de 3e wereld. Varkenshouders laten dieren VERMOORDEN. En dat noem jij "niks tekort doen"??? Ga jij je ook HEEL diep schamen!!

 • no-profile-image

  Berend Botje

  Mijnheer Paultje, leg maar eens uit dat wanneer iedereen veganist wordt, hoe je de gronden die nu niet geschikt zijn voor voedselproductie (alleen voor grasland, dit is zo'n 60 % van het totale in cultuur gebrachte areaal in de wereld), geschikt denkt te maken voor plantaardige voeding ? En als het al lukt -waarschijlijk alleen mogelijk door het aanpassen van gewassen door genetische manipulatie, iets waar jij natuurlijk ook tegen bent - hoe moeten die gronden dan bemest worden ? Kunstmest is slechts een tijdelijke oplossing, structuur en bodemvruchtbaarheid wordt voornamelijk in stand gehouden door groenbemesting en het toedienen van dierlijke mest. De maatregel die jij voorstaat zal juist zorgen voor meer hongersnood. Verdiep je eerst eens in een probleem voordat je vanuit een enge idiologie achterlijke dingen gaat roepen.

 • no-profile-image

  Hijgende

  om te laten zien hoe verheven ik ben en dat ik niet zo dom ben als jullie denken zal ik jullie een paar dingen verklappen. ik ben ook niet zo dom dat ik niet zie dat door de crisis de kans klein is dat de PvdD in de volgende verkiezinen twee zetels halen. mede door hun eigen toedoen halen ze er mischien zelfs helemaal geen. Ook is het jullie waarschijnlijk niet ontgaan dat ik van natuur of dieren weinig verstand heb en het me ook allemaal niet zo veel kan schelen. Ik vend het gewoon geweldig hoe ik jullie boerkes het bloed onder de nagels vandaan kan halen omdat ik veel slimmer is als jullie.

 • no-profile-image

  Louisa

  Dat vind ik ook dat vlees en zuivel puur voor de luxe van menselijke tongstreling is, want niemand heeft het nodig, tis pure luxe en alleen passend in een rijk land en ook te zien dat daarvan juist alle welvaartsziekten vandaan komen, juist van dit eetpatroon. Vegetarisme is al zo oud als de weg naar Rome en je ziet juist in die landen of gebieden waar men eerst normaal vegetarisch of geheel plantaardig at, men door welvaart overgaat naar het eten van vlees en zuivel er dan ook direct alle ziekten bijkomen. Lees eens http://www.isis-veganisme.nl/china-study.htm
  Gr. Louisa

 • no-profile-image

  vos

  nog even geduld en hijgende ree valt vanzelf naar beneden.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Boerin bang om gewoon te zeggen,dat ze een synoniem is van een paar idioten, die constant menen hun gelijk te hebben over de agrarische sector?

 • no-profile-image

  Vlees

  Arme dieren.... Net zoals die 450 miljoen(!!) arme dieren die jaarlijks alleen al in de Nederlandse bio-industrie worden vermoord.

 • no-profile-image

  hijgende

  Dierenbeschermers zijn onmenselijk

Laad alle reacties (29)

Of registreer je om te kunnen reageren.