Home

Achtergrond

Voorlichtingsplatform over vlees in de maak

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) werkt aan een website met voorlichting over vlees.

Dat meldde COV-voorzitter Wim van Pelt tijdens de openbare ledenvergadering van de COV in Vught.

Voorlichting en communicatie over vlees was tot eind 2005 de taak van het Voorlichtingsbureau Vlees. Nadat dit bureau is opgeheven is er een gat ontstaan in de voorlichting over vlees. De COV wil met een nieuwe website hier op inspringen.

"Ik sta nog steeds achter het besluit om het Voorlichtingsbureau Vlees op te heffen", aldus Van Pelt. "Maar er is behoefte aan een platform met objectieve informatie." Volgens van Pelt moet een van de taken van het nieuwe platform worden om snel en zo pro-actief mogelijk in te springen op onjuiste en ongenuanceerde berichtgeving rond vlees.

De site wordt gefinancierd door bedrijven uit de vleessector. Volgens Van Pelt gaat het om een bedrag van een half miljoen euro voor de bouw van de site en vervolgens een bedrag van 200.000 tot 300.000 euro per jaar.

De financiering wordt volgens Van Pelt geregeld via een verordening van het Productschap Vee en Vlees via een heffing bij de bedrijven per geslacht dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.