Home

Achtergrond

'Voetbalplaatjes beter voor AH dan wuppies'

De succesvolle actie met de gratis voetbalplaatjes is beter voor het imago van Albert Heijn dan het eveneens doorslaande succes van de wuppies ruim twee jaar geleden. Het doet de supermarktketen goed om wat 'volkser' te lijken en de loyaliteit van mannelijke consumenten te stimuleren.

Dat zegt Tammo Bijmolt, hoogleraar marketingonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen. De vakgroep van Bijmolt gaat de komende jaren onderzoek doen naar het effect van kortetermijnacties als het tijdelijk weggeven van voetbalplaatjes en plakpoppetjes als de wuppies.

Nog niet eerder is volgens de Groningse universiteit vastgesteld welke acties het meeste succes hebben en of de klanten ook na de actie trouw blijven aan de winkel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.