Home

Achtergrond

Vlaams belang deelt spaarvarkens uit

De extreemrechtse partij Vlaams Belang geeft iedere Vlaming een spaarvarken.

De actie is onderdeel van een vandaag gepresenteerde verkiezingscampagne 'Vlaams geld in Vlaamse handen'.

Volgens campagneleider Filip Dewinter is de campagne het antwoord van de partij op de sociaal-economische problemen van vandaag. De crisis zal volgens hem een van de belangrijkste thema's van de kiescampagne voor de Vlaamse verkiezingen in juni zijn.

Vlaams Belang heeft berekend dat iedere Vlaming jaarlijks 2000 euro betaalt aan Wallonië. De 12 miljard euro die volgens de parij jaarlijks naar de Walen gaat, kan volgens partijvoorzitter Bruno Valkeniers efficiënter besteed worden voor de Vlaamse economie en sociaal welzijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.