Home

Achtergrond 203 x bekeken

Vervoer over zee goedkoper

Het vervoer over zee per container is in de laatste drie maanden van vorig jaar 4 procent goedkoper geworden ten opzichte van de drie maanden ervoor.

Dat komt met name door de dalende vraag, de overcapaciteit en de goedkopere brandstofprijs, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag.

De prijsdaling had sterker kunnen zijn, maar de dollar gooide roet in het eten. De munt was gemiddeld 14,3 procent duurder dan in het derde kwartaal. Ondanks de daling in het laatst kwartaal van 2008 lagen de prijzen vorig jaar 1,9 procent hoger dan in 2007.

In Duitsland daalden de prijzen van het containervervoer sterker dan in Nederland. De prijzen voor het vervoer van containers vanuit Duitland werden 11 procent goedkoper. De prijs om een container naar Duitsland te vervoeren daalde met 10,5 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.