Home

Achtergrond

Verplicht weiden in Denemarken van tafel

De invoering van een wettelijke weideplicht in de Deense melkveehouderij is van tafel. Dat blijkt uit voorstellen van het ministerie van justitie.

Een speciale werkgroep met vertegenwoordigers uit de sector, de overheid en dierenbescherming hebben voorstellen uitgewerkt. Deze behelzen onder meer het totale staloppervlakte per bedrijf en de ruimte per box. Verplichte weidegang is lang een optie geweest, maar uiteindelijk niet opgenomen.

Sectororganisatie Dansk Kvæg ziet dat als een groot succes. "Gedwongen weidegang zou voor de melkveehouderij investeringen van ruim 600 miljoen euro met zich mee hebben gebracht", reageert voorzitter Peder Phillip. "30 procent van de veehouders had dan moeten stoppen."

Of registreer je om te kunnen reageren.