Home

Achtergrond

Verlies voor Randstad, dividend geschrapt

Randstad, het op een na grootste uitzendconcern ter wereld, heeft flink last van de in rap tempo teruggelopen vraag naar (tijdelijk) personeel.

Dat bleek uit vanochtend gepubliceerde jaarcijfers. In het vierde kwartaal van 2008 boekte de uitzender een verlies van 231,4 miljoen euro tegen een winst van 118,5 miljoen euro een jaar eerder.

Het verlies werd veroorzaakt door een eenmalige last van 500 miljoen euro op de overname van Vedior. Zonder de last en andere afschrijvingen werd een winst geboekt van 121,5 miljoen euro, ongeveer gelijk aan een jaar eerder. De winst werd gedrukt door verminderde vraag. Randstad schrapt het dividend dat aandeelhouders over 2008 zouden krijgen.

De omzet kwam uit op 3,96 miljard euro. Vergeleken met de in 2007 behaalde gezamenlijke omzet van Randstad en het vorig jaar overgenomen Vedior is dat een daling van 14 procent. Het operationele resultaat (ebitda) ging met een kwart omlaag tot 167,7 miljoen euro.

Volgens Randstad bleef de markt in het vierde kwartaal en in januari in een snel tempo verslechteren. ,,In de eerste weken van februari lijkt de trend gestabiliseerd, maar het zicht op toekomstige ontwikkelingen blijft slecht'', aldus het concern in een toelichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.