Home

Achtergrond

Verdachte in valkuilenzaak niet voor rechter

De van het graven van valkuilen in de Heldense bossen verdachte Johan van L. uit Helden (Limburg) hoeft woensdag niet voor de rechtbank in Roermond te verschijnen.

Zijn oproeping voor de rechtszaak is ingetrokken, zo bevestigde het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond berichtgeving door de Limburgse kranten.

De rechtbank liet de 37-jarige Van L. in november al vrij. Voor het OM bleef hij wel verdachte. Het intrekken van een oproeping voor een rechtszaak betekent bijna altijd dat de verdachte vrijuit gaat. Maar het OM wil hier niets over kwijt zolang de zaak onder de rechter is.
De tweede verdachte in de valkuilenzaak, Ferry B. (24) uit Maasbracht, moet woensdag wel voor de rechtbank verschijnen. De twee mannen worden ervan beschuldigd dat zij vorig jaar drie valkuilen hebben gegraven met op de bodem een betonblok met scherpe pinnen in de bossen in Noord-Limburg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.