Home

Achtergrond 194 x bekeken

Verburg staat afschot herten op Terschelling toch toe

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft toestemming gegeven om illegaal uitgezette herten op Terschelling af te schieten.

Hiermee wil ze schadelijke gevolgen voor de natuur en landbouw voorkomen. Bij een Kamerdebat, vorige week, zei Verburg nog dat ze de herten wilde laten vangen, om ze daarna over te brengen naar het vasteland. Dat is onvoldoende gelukt, meldt LNV nu; slechts één hert werd gevangen, nadat het met een pijl was verdoofd. Vooral de PvdD drong aan op vangst boven afschot.

De herten op Terschelling zijn afkomstig van een hertenfokkerij op het vasteland, en waren bedoeld voor de slacht. Tien edelherten zijn vorig jaar november onder valse voorwendselen gekocht, en vrijgelaten op het Waddeneiland. Minister Verburg heeft de vrijlating van de dieren, die in strijd is met de Flora- en faunawet, scherp veroordeeld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.