Home

Achtergrond 3 reacties

Verburg roept op om dieren te vaccineren tegen blauwtong

Minister Gerda Verburg roept veehouders op om hun schapen, geiten en runderen (weer) te laten vaccineren tegen blauwtong.

Aanstaande maandag begint een nieuwe vaccinatiecampagne tegen blauwtongtype 8. De campagne vorig jaar was een groot succes; maar weinig dieren werden ziek. Groot verschil is wel dat veehouders dit jaar geen subsidie meer kunnen krijgen voor het vaccineren van hun dieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Ach onze minister van financiën heeft vast nog wel een miljardje over. Wees gerust, Sinterklaas komt zo.

 • no-profile-image

  veehouder

  als de minister wil dat wij vaccineren stel dan net zoals vorig jaar het vaccin gratis ter beschikking en betaal de dierenarts of laat de veehouder zelf enten.

 • no-profile-image

  Niehof

  Er is bewust gekozen door LNV in samenwerking met LTO om geen subsidie op vacinaties te geven,(ondanks dat er vanuit Brussel meer geld ter beschikking komt voor bestrijding van blauwtong) LNV wil in samenwerking met LTO de export kapot maken zodat de prijzen van gebruiksvee laag blijven. Momentueel is er geen enkele afzet van hoogdrachtige vaarzen, volgens europese regels mogen ze niet eens naar het slachthuis. Doordat de export bijna niet meer loopt door de aparte regels van LNV, waar het buitenland geen last van heeft en die wel blijven exporteren, is de schade bij opfokbedrijven veel hoger dan tijdens de MKZ crisis!! tijdens de MKZ crisis heeft LNV ook in samenwerking met LTO de veemarkten en veilingen opgedoekt het zelfde gebeurd nu met de export. Daarom hebben LNV en LTO geen enkel belang bij dat er geent wordt tegen blauwtong!
  Een opfokker uit twente.

Of registreer je om te kunnen reageren.