Home

Achtergrond 269 x bekeken

'Verborgen mishandeling kost maatschappij veel geld'

Verborgen kindermishandeling werkt nog jaren door.

De slachtoffers houden er vaak hun hele leven problemen aan over, die vaak door hulpverleners niet worden herkend. Dat heeft Hameeda Lakho, directeur van de stichting Geheim Geweld vandaag gezegd bij een congres in Amsterdam.

Ze pleit voor grotere alertheid bij hulpverleners op mishandeling tijdens de jeugd. Ook moeten er volgens haar meer cursussen komen die slachtoffers helpen in het verwerken van hun slechte ervaringen.

Volgens haar zijn er per jaar 160.000 gevallen van kindermishandeling. "Daar zijn allochtone kinderen nog niet eens bij opgeteld, want onderzoekers hebben nauwelijks toegang tot die wereld.'' De mishandeling kost de overheid vele miljoenen, omdat de slachtoffers vaak een beroep doen op bijvoorbeeld de (geestelijke) gezondheidszorg en vaker arbeidsongeschikt raken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.