Home

Achtergrond 176 x bekeken

'Veilig' op pad tijdens Nacht van Condoom

Jongeren die vanavond op stap gaan lopen de kans gevraagd te worden of ze een condoom op zak hebben.

In zestien steden gaan dan zogenoemde safesex-teams de straat op die de jongeren erop aanspreken en te wijzen op het belang van veilig vrijen en het gebruik van condooms.

Hebben ze een condoom bij zich, dan maken ze kans op prijzen. Hebben ze die niet, dan krijgen ze een gratis rubbertje. De teams zijn actief tijdens de eerste Nacht van het Condoom, een initiatief van Soa Aids Nederland, samen met de GGD-en en jongerenorganisaties. De nacht vormt de aftrap van de Week van de Liefde, die van 6 tot en met 14 februari in het hele land wordt gehouden.

Uit eerder onderzoek van Soa Aids Nederland blijkt dat een derde van de jongeren geen condoom bij de hand heeft op het moment dat hij of zij er een nodig heeft. De helft heeft vervolgens onbeschermde seks. Tijdens de nacht wordt de jongeren die geen condoom bij zich hebben gevraagd naar de reden hiervan. De uitkomsten van dat onderzoek worden later bekendgemaakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.