Home

Achtergrond 283 x bekeken 1 reactie

Veetrans wil met eigen systeem komen

Belangenbehartigingsorganisatie Veetrans roept het college van deskundigen van IKB varken op om vrijdag niet akkoord te gaan met de opname van de Kwaliteitsregeling Dierwaardig Vervoer binnen IKB varken.

Veetrans stelt dat zij bezig is zelf een alternatief kwaliteitssysteem te ontwikkelen voor veetransport. Dit zou over twee maanden klaar moeten zijn.

Veetrans is de in juli vorig jaar opgerichte nieuwe belangenbehartiger van veetransporteurs en handelaren met veewagens. De organisatie heeft haar oproep om niet akkoord te gaan met de opname van Dierwaardig Vervoer vooral gericht aan de vertegenwoordigers van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). Beide organisaties hebben de acceptatie van Dierwaardig Vervoer vorig jaar afhankelijk gesteld van 14 extra randvoorwaarden waaraan het systeem zou moeten voldoen.

Veetrans zegt dat het systeem waaraan zij werkt tegemoet komt aan de eisen en voorwaarden die CBL en COV hebben gesteld. Voorzitter Peter van Beers van Veetrans wil verder nog niet inhoudelijk ingaan op de regeling waaraan zijn organisatie werkt.

Dierwaardig Vervoer

Dierwaardig Vervoer werd vorig jaar opgezet door Saveetra en de NBHV. Volgens secretaris Anne-Marie Nelck van de Saveetra voldoet de regeling Dierwaardig Vervoer inmiddels voor een groot deel aan de extra eisen van CBL en COV. Nelck: "We hebben dat ook aangegeven aan de beide organisaties en hun uitgenodigd om zitting te nemen in het College van deskundigen".

Anne-Corine Vlaardingerbroek van het CBL die voor deze organisatie deze regeling behandelt, wil Veetrans de tijd gunnen om met een eigen systeem te komen. "Wat ik van ze gezien heb ziet er veel belovend uit."

Ook Richard van der Kruijk van de COV laat zich in vergelijkbare zin uit. :"Ze moeten zich kunnen presenteren, maar we hopen wel te voorkomen dat er twe systemen ontstaan", vult hij aan.

Eén reactie

  • no-profile-image

    vos

    Veetrans heeft bij voorbaat de verdenking tegen. willen alleen maar wat hun uitkomt. blijft dan voor als nog een dieronwaardig vervoer goed keuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.