Home

Achtergrond

Veertien doden door branden Australië

Zeker veertien mensen zijn in Australië om het leven gekomen door de bosbranden van de afgelopen dagen.

Ongeveer honderd huizen zijn verwoest. Dat heeft de politie laten weten, aldus de Australische zender ABC zaterdag. De doden vielen in de zuidelijke deelstaten Victoria en New South Wales. Zes mensen vonden de dood toen ze in een auto door de vlammen werden verrast. De politie houdt er rekening mee dat het dodental verder oploopt.

De Australische autoriteiten denken dat de meeste bosbranden zijn aangestoken. Ruim 3000 brandweerlieden proberen de branden te blussen. De temperaturen liepen de afgelopen dagen in een deel van Australië op tot boven de 40 graden.

De hulpdiensten ontvingen veel telefoontjes van mensen die hun huisdieren of vee door de branden verloren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.