Home

Achtergrond 266 x bekeken

Veel actiegeweld in supers bij Nederlandse appel

Een ongewoon hoog aantal supermarkten voert scherpe acties met Nederlandse appels.

Dat blijkt uit het Agrarisch Dagblad Prijsonderzoek. De prijs voor Elstar is bij Jumbo en C1000 deze week teruggebracht tot 69 cent. Dat is een scherpe en brede prijsverlaging. C1000 heeft naast Elstar ook Jonagold in deze week prijs verlaagd (eveneens 69 cent).

Ook Deen, Lidl, Dekamarkt en Albert Heijn voert deze week een actie met Elstar of Jonagold, blijkt uit gegevens van het PT. De acties lijken niet ingegeven door een zwakke afzet, meldt een handelaar. "De prijzen van Elstar en Jonagold zijn niet heel slecht. Er is wel veel voorraad in de Europese cellen, dus de acties zijn welkom." Initiatief van de handel daarbij is er niet geweest.

Of registreer je om te kunnen reageren.