Home

Achtergrond

Varkensvleesexport EU plust 34 procent

De varkensvleesexport uit de EU is vorig jaar met 34 procent gestegen.

Dat zegt het Duitse landbouwmarktbureau ZMP. Het exportvolume kwam daardoor uit op 2,6 miljoen ton inclusief levende varkens en nevenproducten.

De groeitrend kreeg in november een domper door de om zich heen grijpende economische crisis. De concurrentiepositie van de exporteurs in de EU tegenover de USA en Brazilië boette aan kracht in, onder meer onder de invloed van de valutakoersontwikkeling en door het wegvallen van exportrestituties.

Qua volume zijn Rusland (764.000 ton), Hongkong (454.000 ton) en Japan (263.000 ton) de grootste afnemers van Europees varkensvlees. Japan blijft de grootste afnemer van varkensvlees met een hoge toegevoegde waarde. Exacte cijfers van de twee grootste exporterende EU-staten, Duitsland en Denemarken, zijn nog niet beschikbaar, zo meldt het ZMP.

Of registreer je om te kunnen reageren.