Home

Achtergrond

Van grupstal naar ligboxenstal

De koeien van Jan, Geertje en hun zoon Jaco Kuiper in het Zuid-Hollandse Wijngaarden verhuisden vandaag van grupstal naar ligboxenstal.

De stal werd in de oude situatie nog met de kruiwagen uitgemest, aldus Jaco. Daarnaast was de familie per dag twee uur kwijt aan het melken. Dierenwelzijn was voor de familie echter een belangrijker motief dan arbeidsbesparing. Bood de oude stal plaats aan veertig koeien, de nieuwe biedt ruimte aan honderd dieren, al zal niet alle ruimte gelijk gevuld. De kudde wordt langzaam uitgebreid door fokken en aankopen. Foto Roel Dijkstra

De verkopers van rammen profiteerden vandaag op de schapenmarkt in Leeuwarden van een kleiner aanbod. De totale aanvoer op de schapenmarkt bleef steken op iets meer dan 900 stuks. Daarmee was het aanbod ruim eenvijfde kleiner dan vorige week dinsdag. Dit resulteerde in een prijsstijging bij de rammen van 3 euro per stuk. De slachtschapen en ooien noteerden vandaag onveranderd. Foto Jan Willem Veldman

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.