Home

Achtergrond 459 x bekeken

Van den Borne importeur van Reichhardt-gps

Van den Borne in Reusel (N.-Br.) importeert sinds kort de gps-systemen van het Duitse Reichhardt in Nederland en België.

Afgelopen seizoen heeft Van den Borne een Reichhardt-gps-systeem aangeschaft voor gebruik op het eigen akkerbouwbedrijf. Het zogenoemde Ultra Guidance PSR-systeem werd het gehele jaar getest en ingezet bij diverse werkzaamheden, voornamelijk in de aardappelteelt. Door de goede ervaringen en het feit dat Reichhardt nog geen importeur had in Nederland, is nu deze samenwerking tot stand gekomen. De systemen werken met een eigen terminal maar ook via de Isobus-terminal van de trekker of machine. Dit spaart ruimte in de cabine.

Ultrasone sensoren

Het bijzondere aan de systemen van Reichhardt is dat deze naast gps ook kunnen werken met ultrasone sensoren. Door een combinatie van deze twee technieken kan gewerkt worden in gewassen die niet met (RTK-) gps gezaaid zijn. Met gps wordt op de kopakker de juiste rij ingestuurd, waarna de sensoren de machine exact tussen de gewasrijen doorsturen. De ultrasone sensoren hebben volgens de fabrikant een afwijking van 3 tot 5 centimeter en benaderen daarmee de nauwkeurigheid van het duurdere en gecompliceerdere RTK-systeem. Meer informatie is te vinden op de internetsite van Van den Borne Landbouwgps.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.