Home

Achtergrond

Vakbonden eisen verbod op uurloon Albert Heijn

De vakbonden CNV en FNV willen dat de rechter Albert Heijn verbiedt een all-in uurloon te betalen aan korte parttimers.

In dit loon is vakantiegeld inbegrepen. De bonden eisen dit in kort geding, dat vandag in Haarlem diende. Volgens de bonden is het all-in uurloon in strijd met de wet en de cao. De werkgever zou vakantiegeld een keer per jaar moeten uitkeren.

Albert Heijn betaalt sinds deze maand aan 50.000 korte parttimers het all-in uurloon uit. Het gaat volgens de supermarktketen daarbij vooral om scholieren met kleine baantjes, voor wie het voordeliger zou zijn alvast vakantiegeld bij hun uurvergoeding betaald te krijgen.

De bonden vinden dat Albert Heijn het all-in uurloon aan de onderhandelingstafel had moeten bespreken bij het regelen van de cao voor de branche. AH meent dat het punt in informeel overleg wel degelijk aan de orde is geweest en dat de bonden toen hebben beloofd hier geen bezwaar tegen te maken. De bonden bestrijden dit.

Volgens Albert Heijn gaat het 900.000 euro kosten als de rechter besluit dit loon te verbieden en het bedrijf de maatregel administratief moet terugdraaien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.