Home

Achtergrond 236 x bekeken

Vaccinatiecampagne tegen blauwtong type 8 begint rustig

Dierenarts Niels Groot Nibbelink van Veterinair Centrum Someren controleert de voorraad vaccin tegen blauwtong serotype 8.

Landbouwminister Gerda Verburg kondigde vandaag de nieuwe vaccinatiecampagne tegen BTV-8 af. De vaccinatie, die vorig jaar voor een groot deel vergoed werd, moet dit jaar door de veehouder zelf worden betaald. "De noodzaak om nu direct te gaan enten is er niet. De meeste dieren worden gevaccineerd tijdens de normale bedrijfsbezoeken", aldus Groot Nibbelink. Runderen en schapen moeten voor de zomerperiode gevaccineerd zijn omdat de knutten die het virus kunnen verspreiden dan het meest actief zijn. Foto John Claessens

Na gedane arbeid is het goed rusten, vinden leerlingen van Culemborgse basisscholen. De kinderen hebben vandaag meegeholpen aan het griendonderhoud. De Culemborgse scholieren krijgen traditioneel na de Cito-toets les over het belang van het natuuronderhoud. Het Steunpunt Natuur- en Milieu-educatie en Staatsbosbeheer zijn bij het gemeentelijke project betrokken. Deze week gaan ongeveer 350 basisscholieren meewerken aan het snoeien van het griendhout. Foto William Hoogteyling

Een man veegt scherven aan bij het regiokantoor van het Franse ministerie van landbouw in Montpellier, nadat een bomaanslag in de nacht van zondag op maandag voor materiële schade zorgde. De actie is niet opgeëist. De op het pand aangebrachte leuze 'Ja tegen toeslagen' lijkt te wijzen naar de wijnbouw. Die sector eist EU-toeslagrechten, zoals andere agrarische sectoren die ook krijgen. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.