Home

Achtergrond

VVD'er wil rode knop op videogames

Europarlementslid Toine Manders (VVD) wil een rode knop op videospelletjes.

Ouders, leerkrachten of anderen kunnen daarmee automatisch een klacht indienen als ze het spelletje te gewelddadig vinden. Manders stelt dat in een rapport dat hij deze week presenteert in een commissie van het Europees Parlement, meldde hij maandag. De VVD'er bepleit ook een leeftijdsaanduiding bij de online-aankoop van spelletjes.

Ouders of onderwijzers kunnen zo de gevolgen van een spel beter inschatten. Die aanduiding van de leeftijd is er nu alleen bij aankoop in de winkel, terwijl de meeste spellen via internet worden gekocht. Manders is niet voor een verbod op gewelddadige computerspellen. Volgens hem heeft maar een zeer klein deel van de spelers last van te agressieve scènes. Verslaving komt bijna nooit voor, meent Manders.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.