Home

Achtergrond 232 x bekeken

VVD wil ondernemers aan subsidiekraan

Niet ambtenaren, maar ondernemers van naam moeten subsidies toekennen aan bedrijven die zorgen voor vernieuwing, vindt de VVD.

Het liberale Tweede Kamerlid Ton Elias pleit voor een onafhankelijke commissie van ondernemers en een paar hoogleraren bij het toekennen van innovatiesubsidies. Een enkele ambtenaar wordt toegevoegd om de onafhankelijkheid te bewaken. Elias noemt entrepeneurs als Reinout Oerlemans, Ad Scheepbouwer, Marlies Dekker en Marcel Boekhoorn als geschikt voor deelname aan zo'n commissie.

Het verse VVD-Kamerlid wil flink snoeien in het woud van subsidiepotjes en stelt voor het agentschap SenterNovem, dat met bijna 1600 medewerkers de regelingen moet uitvoeren, flink uit te kleden tot zo'n 400 mensen. Het geld dat uitgespaard wordt bij de bureaucratie kan dan naar de industrie, stelt Elias voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.