Home

Achtergrond

VS en China hervatten militair overleg

China en de Verenigde Staten gaan weer praten over militaire aangelegenheden.

Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Defensie vandaag laten weten. Het bilaterale overleg was afgelopen jaar stilgelegd omdat China boos was over Amerikaanse wapenverkopen aan Taiwan.

Op 27 en 28 februari ontmoeten functionarissen van beide landen elkaar in Peking, meldde de Amerikaanse zegsman. De besprekingen beginnen enkele dagen na een bezoek van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton aan China. Clinton is op rondreis door Zuidoost-Azië.

Peking handelde in oktober uit ongenoegen over een besluit van de vorige Amerikaanse regering om voor 6,5 miljard dollar (bijna 5 miljard euro) aan wapens te verkopen aan Taiwan. Peking ziet Taiwan als een afvallige provincie. Taiwan beschouwt zichzelf als een soevereine staat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.