Home

Achtergrond 165 x bekeken

VNO-NCW wil steun overheid voor exporteurs

Werkgeversorganisatie VNO-NCW wil dat de overheid zich garant stelt voor deels ingetrokken verzekeringslimieten van exporterende bedrijven. Dat heeft VNO-NCW vandaag bekendgemaakt.

Exporteurs kunnen door de financiële crisis steeds moeilijker aan kredietverzekeringen komen, waardoor de bedrijfsvoering in het gedrang komt. Kredietverzekeraars hebben sinds het verhevigen van de crisis kredietlimieten verlaagd of geheel ingetrokken.

VNO-NCW pleit voor een partiële staatsgarantie gedurende 2009 en 2010, waarbij de overheid de helft van de kredietlimiet tegen betaling aanvult. De organisatie wijst op de garantiepremie van 1,5 procent van het verzekerde bedrag dat in Frankrijk gehanteerd wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.