Home

Achtergrond 213 x bekeken

Tweeling vrijuit door verwarring over identiteit

Een Maleisische rechter heeft een van drugssmokkel verdachte tweeling niet kunnen veroordelen, omdat onduidelijk was wie van de twee de schuldige was.

Een Maleisische rechter heeft een van drugssmokkel verdachte tweeling niet kunnen veroordelen, omdat onduidelijk was wie van de twee de schuldige was. De 27-jarige mannen lijken zoveel op elkaar, dat de politie hen niet uit elkaar kon houden.

Als het wel tot een veroordeling was gekomen, had de rechter de doodstraf kunnen uitspreken. "Dit is een unieke kwestie, omdat het om een identieke tweeling gaat'', aldus de rechter Zaharah Ibrahim zaterdag tegen Maleisische media. De rechter wees erop dat zelfs DNA-onderzoek geen uitsluitsel bood, omdat het DNA van beide mannen zou kunnen zijn.

R. Sathis Raj en Sabaris Raj waren aangeklaagd voor het smokkelen van 166 kilo cannabis en 1,7 kilo ruwe opium. Een van de twee werd gearresteerd toen hij een lading drugs overbracht naar een huis in een buitenwijk van Kuala Lumpur. Toen zijn broer kort daarop bij het huis arriveerde, werd hij ook opgepakt. De politie wist later niet meer wie van de twee eerst was aangehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.