Home

Achtergrond 3 reacties

Twee ton voor onderzoek in edelpelsdierenhouderij

Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) wil dit jaar iets meer dan twee ton uittrekken voor onderzoek in de edelpelsdierenhouderij.

Het PPE-bestuur stemt morgen over een voorstel om €224.973 te besteden aan onderzoek door proefbedrijf Edelveen. Hiervoor zijn onderzoeksvoorstellen in zes categorieën opgesteld. De meerderheid daarvan heeft betrekking op productiegerelateerde zaken, zoals reproductie, lactatie, groeiperiode en pelsperiode.

Edelveen heeft echter ook voorstellen gemaakt voor managementprojecten met betrekking tot klimaatbeheersing en een onderzoek naar reductie van de stank van nertsenmest. De kosten van het onderzoek zijn bijna 25.000 euro hoger dan begroot. Dit wordt gefinancierd uit reserves.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Patrick

  Waarom geld uit trekken voor onderzoek als je al weet dat nertsen fokkerij in Nederland verboden gaat worden?
  Is het verbod niet dit jaar, dan is het wel volgend jaar, of een jaar erop.
  Weinig gevoel van realiteits zin van de PPE.

 • no-profile-image

  freek

  ja allemaal possum bont kopen uit nieuw zeeland daarmee doe je je de dieren hier plezier mee. ze zijn hier niet als in australie een ongedierte en er zijn er zoon 30 miljoen van in het wild die enorme schade aanrichte

 • no-profile-image

  bont

  En die arme dieren worden maar in veel te kleine kooien gepropt en na een verschrikkelijk miserabel leven vergast... wie zei ook al weer dat vergelijkingen met de 2e wereldoorlog niet meer gemaakt mochten worden.....? Je HOEFT ze niet eens meer te maken; het nieuws spreekt voor zich. En wat ik die pelsdierhouders toewens, hou ik maar voor me....

Of registreer je om te kunnen reageren.