Home

Achtergrond

Twee miljoen Nederlanders voor een beter klimaat

Naar schatting trekken twee miljoen Nederlanders vrijdag iets extra warms aan en zetten de verwarming een of twee graden lager.

Ze doen mee aan Warme Truiendag, die is opgezet om mensen bewust te maken van de klimaatproblemen. Iedereen kan meedoen, thuis, op het werk en op school. De actie zet zoden aan de dijk, want de thermostaat een graad lager betekent 7 procent minder energieverbruik en daarmee 7 procent minder uitstoot van kooldioxide (CO2).

De Belgen begonnen in 2005 met Dikke Truiendag, Nederland volgde twee jaar later met Warme Truiendag. De Vlaamse overheid en het Klimaatverbond in Nederland organiseren de dag sindsdien ieder jaar op of rond 16 februari. Op die datum kwam in 2005 het Kyoto-protocol tot stand om de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2, wereldwijd te verminderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.