Home

Achtergrond 178 x bekeken

Turkije begraaft doden vliegtuigcrash

Vier van de vijf Turken die woensdag omkwamen bij het neerstorten van de Boeing 737 van Turkish Airlines bij Schiphol, zijn vandaag in Turkije begraven.

De teraardebestelling van de vijfde dode, een zakenman, is morgen. De stoffelijke resten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag per vliegtuig naar Istanbul overgebracht. Bij het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij hielden vijfhonderd tot zeshonderd mensen een herdenkingsdienst voor de omgekomen drie piloten en de cabinemedewerker. Directeur Candan Karlitekin prees de piloten. "Ze zijn er verantwoordelijk voor dat 126 mensen de vliegramp hebben overleefd. Het is een wonder, maar wel een zuur wonder.''

Mensen uit de Turkse gemeenschap hielden zaterdag een plechtigheid bij het gecrashte vliegtuig, waarbij zij kransen en bloemen legden.

Door de crash kwamen in totaal negen inzittenden om het leven. Over de begrafenis van de vier andere doden, Amerikanen, is niets bekend. Van de mensen die gewond raakten, liggen er nog 44 in ziekenhuizen. Een van hen verkeert nog in kritieke toestand. Van de gewonden werden er 86 naar ziekenhuizen gebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.