Home

Achtergrond

Turkije akoord met Kyoto Protocol

Turkije heeft zich aangesloten bij het Kyoto Protocol.

Het Turkse parlement ging donderdag akkoord met de ondertekening van het verdrag, dat industriestaten verplicht om de uitstoot van de belangrijkste broeikasgassen in 2012 met minstens 5 procent te reduceren in vergelijking met 1990. Dat meldde het Turkse persbureau Anatolia.

Het Turkse parlement ging met een overweldigende meerderheid akkoord. Slechts drie parlementariërs stemden tegen. Al meer dan 170 landen hebben zich aangesloten bij het Kyoto Protocol uit 1997, dat in 2005 in werking trad. Turkije had dat tot nu toe niet gedaan uit vrees voor nadelige gevolgen voor de economie. Turkije beleeft een sterke economische groei en een flinke bevolkingsaanwas. Als gevolg daarvan is de uitstoot van de omstreden gassen sinds 1990 met 75 procent gestegen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.