Home

Achtergrond 268 x bekeken

Topman Wessanen stapt op

De bestuursvoorzitter van voedingsmiddelenconcern Wessanen, Ad Veenhof, stapt per direct op als hoogste baas bij het bedrijf.

Wessanen is op zoek naar een opvolger. De zoektocht zal naar verwachting "enkele maanden'' duren, aldus het bedrijf vandaag. In de tussentijd zal Frans Koffrie, nu lid van de raad van commissarissen, waarnemen.

Voor het vertrek van Veenhof is geen reden gegeven. Een woordvoerster wil dinsdag ook geen verder commentaar geven. Wel zei ze dat er "geen relatie is tussen de publicatie van de jaarcijfers en het vertrek''. Woensdag komt het bedrijf, bekend van merken als Zonnatura en Beckers, met de resultaten over 2008.

Marktvorsers noemen het vertrek van Veenhof 'plotseling' en 'verrassend'. Speculeren over mogelijke redenen willen ze niet, al ligt vermoedelijk een verschil van inzicht tussen de raad van commissarissen en de topman over de te volgen strategie ten grondslag van het vertrek.

De analisten wijzen op het gebrek aan vooruitgang dat Wessanen de afgelopen jaren heeft geboekt. "Het is dan wenselijk dat er een ander komt'', aldus analist Fernand de Boer van Petercam. Volgens de analist was er weinig vertrouwen in de markt dat Veenhof de juiste man was om het tij te keren voor Wessanen.

"Je kan alleen maar gissen naar de reden van vertrek nu de onderneming niets wil zeggen'', aldus analist Richard Withagen van SNS Securities. "Je gaat oorzaken bedenken, zonder die te weten of te kunnen checken.'' Analisten hopen dat bij de presentatie van de jaarcijfers meer informatie over het vertrek wordt gegeven.

Ook beleggers namen het nieuws niet goed op. Het aandeel vergrootte zijn verlies en noteerde kort na het midddaguur 6,3 procent lager op 3,73 euro.

De 64-jarige Veenhof is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij trad in 2003 aan als hoogste baas bij Wessanen. Daarvoor werkte hij jaren bij Philips. Veenhof studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen (economie) en aan Nijenrode.

Koffrie (1952) is de oud-topman van de door het Amerikaanse Staples overgenomen kantoorartikelenleverancier Corporate Express, het voormalige Buhrmann.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.