Home

Achtergrond 1 reactie

Tönnies bevestigt levering berenvlees

Tönnies fleisch heeft nu officieel bevestigd dat het zijn Nederlandse afnemers vanaf augustus vlees gaat leveren afkomstig van bedrijven waar niet meer wordt gecastreerd.

Het bedrijf is bezig met de ontwikkeling van een electronische neus, maar deze is nog niet bedrijfsklaar. Tot het zo ver is gaat Tönnies werken met handmatige detectie. Volgens Henny Groothedde, die Tönnies in Nederland vertegenwoordigd zal Tönnies ruime selectiemarges hanteren om te voorkomen dat er vlees van stinkende beren in de supermarkt belandt.

In een eerste reactie stelt LTO varkenshouderij voorzitter Annechien ten Have dat zij door de verklaring van Tönnies nog niet overtuigd is dat het bedrijf gaat doen wat het zegt te gaan doen. "Ze hebben te vaak tegenstrijdige signalen afgegeven. Wel is het positief dat Tönnies in Duitsland voorop wil lopen met de productie van berenvlees."

Geen goed woord heeft Ten Have over voor de Nederlandse supermarkten die afnemen van Duitse slachterijen. "Hun handelwijze kan niet. Ze ontduiken de afspraken." Ten Have wil nog niet zeggen welke acties LTO wil gaan voeren.

Eén reactie

 • no-profile-image

  Karel

  Elke winter is het dezelfde vraag: Karel wat is er aan de hand.
  En steevast antwoord ik: Ik lijk wel een echte beer te zijn. Gefronste wenkbrauwen alom. Hoezo?
  Nou, ik moet wel een echte beer zijn. Ik eet zalm en hou graag een winterslaap.
  Dat berenvlees zie ik wel zitten. Als ze van mij maar afblijven. Dat berenvlees is diervriendelijk, en is minder vet. Kan de moderne mens geen bezwaar tegen hebben, denk ik me zo. Bovendien is de voerefficiëntie bij berenvlees beter.
  Als je dan toch varkensvlees eet, dan kan je om de genoemde redenen beter berenvlees eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.