Home

Achtergrond 293 x bekeken

Tientallen Chinezen ziek door gif in varkensvlees

Zeker zeventig mensen zijn ziek geworden nadat zij in de zuidoostelijke Chinese provincie Guangdong orgaanvlees van varkens hadden gegeten.

Dat schrijven Chinese staatsmedia maandag. Het varkensvlees was vermoedelijk vergiftigd met clenbuterol. Dat is een groeimiddel, dat toegediend wordt aan varkens. Het gebruik van clenbuterol is verboden.

Mensen worden ziek als ze de stof binnenkrijgen. Patiënten kampen met buikpijn en diarree. In extreme gevallen kan clenbuterol dodelijk zijn. De stof hoopt zich vaak op in organen, zoals de lever of de longen.

Drie mensen zijn aangehouden op verdenking van de verkoop van het vlees op lokale markten. Het is niet voor het eerst dat mensen ziek worden van clenbuterol. In 2006 moesten ruim driehonderd Chinezen naar het ziekenhuis omdat ze de stof via varkensvlees hadden binnengekregen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.