Home

Achtergrond 151 x bekeken 2 reacties

Te lang wachten

SenterNovem komt zijn plichten niet goed na: het agentschap van het ministerie van Economische Zaken loopt achter met het uitbetalen van subsidies aan boeren die windenergie opwekken of biomassa vergisten.

En de achterstand is niet kinderachtig: de gemiddelde wachttijd is volgens SenterNovem inmiddels teruggebracht tot drie weken, maar dat was meer en enkele boeren hebben al maanden hun geld niet gezien. Het gaat om substantiële bedragen, stelt energiebedrijf Greenchoice. In deze moeilijke economische tijd zijn dit soort tegenvallers moeilijk op te vangen.

SenterNovem heeft vanwege de nieuwe Elektriciteitswet de uitvoering van de MEP-subsidieregeling overgenomen van EnerQ. SenterNovem zegt dat de achterstand het gevolg is van het overnemen van dossiers van EnerQ. Dat excuus is te gemakkelijk. Al maanden voor de overdracht was duidelijk dat SenterNovem deze taak ging verrichten; er was dus alle tijd om de zaak goed voor te bereiden en te voorkomen dat ontvangende partijen de dupe zouden worden. Deze misstap dient terstond te worden gerepareerd. De wachttijd dient nul te zijn; enige trots dat deze is teruggebracht tot drie weken, is niet op zijn plaats.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    n.karsten

    als wij op een normale mannier een vergister konden runnen dan kan het zonder subsidie maar door alle belachelijke regeltjes kan dat niet alleen al het feit dat je wel kunstmest mag kopen en mest moet afvoeren terwijl er genoeg agrariers zijn die het gratis zouden willen ophalen om zelf geen kunstmest meer te hoeven kopen

  • no-profile-image

    oostlander

    Dat is maar goed ook want beide manieren van energieopwekking zijn en zullen nooit rendabel worden, de onzinnige subsidies die ze hierop verstrekken dienen onmiddelijk stop gezet te worden. Kernenergie is de enige groene duurzame manier om ons de komende 30 jaar van betaalbare energie te voorzien en een ieder die er anders over denkt daag ik uit om aan deze landelijke discussie deel te nemen. het verbruik van fossiele energie gaat 25 maal sneller dan er wind of bio-energie bijkomt!!, aan u de keus.

Of registreer je om te kunnen reageren.