Home

Achtergrond 308 x bekeken

Studenten presenteren 'Formule Bio'

Drie studenten Werktuigbouwkunde van de Hogeschool Utrecht presenteren vandaag een CO2-neutrale racewagen.

De lichtgewicht eenzitter is een afstudeerproject en wordt 'Formule Bio' genoemd. De raceauto is uitgerust met een verbrandingsmotor op bio-ethanol (E85). De 'Formule Bio' is ontstaan uit de droom van de studenten om zelf mee te doen aan Formule Student. Dat is een kleinschalige Formule 1-klasse voor universiteiten over de hele wereld.

Aangezien er nog geen 'groene' raceklasse bestaat, werd gekozen voor een proefproject: groen en goedkoop racen. De groen-witte bolide heeft veel weg van een gewone racewagen, maar werd wel geheel ontworpen door de drie studenten zelf, aldus student Jeroen-Pieter Visser. "Er missen nu nog een paar onderdelen, maar over vijf weken is de auto rijklaar en maken we testritten met een coureur'', zegt Visser glunderend.

De ondernemende studenten regelden zelf sponsoren om de plannen voor een groene raceauto daadwerkelijk om te zetten in een echte auto. Met het project, dat anderhalf jaar in beslag nam, studeren de drie af aan de Hogeschool Utrecht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.