Home

Achtergrond 4 reacties

'Stel paal en perk aan stunten met vleesprijzen'

Wakker Dier maakt zich zorgen over de prijzenslag rond vlees in supermarkten.

De organisatie laat vanaf donderdag op de radio van zich horen, als reactie op de aanbiedingen met ’kiloknallers’ bij supermarkt C1000, zo meldt Wakker Dier.

Op de eigen internetpagina roept de dierenwelzijnsgroepering vleeskopers op wijzer te zijn dan de winkel. Ook hoopt Wakker Dier dat de overheid paal en perk gaat stellen aan het stunten met vleesprijzen.

”Met tweeënhalve euro voor een kilo varkensvlees snapt iedereen dat er geen geld over blijft voor stro, een modderpoel of bewegingsruimte. Biologisch vlees is niet te duur: bio-industrievlees is te goedkoop en de dieren betalen de prijs”, aldus woordvoerster Hanneke van Ormondt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gerritsen

  Wat willen die asociale activisten dan??

  Als de winstmarge te groot is en de verkoop loop niet, zodat de prijzen voor de boer onderuit gaan, dan zijn zij tevreden.
  Want dan is er over een poosje geen betaalbaar vlees meer te krijgen.

  P.s laat deze mevrouw zelf in de modder gaan liggen, dan valt ze niet zo op tussen haar soortgenoten.

 • no-profile-image

  boerin

  Niet de varkens betalen de prijs, zij worden goed verzorgd. Het zijn de varkenshouders die de prijs moeten betalen. De supers stunten over hun rug.

 • no-profile-image

  gert

  de consument wil goedkoop voedsel,dit snapt wakker dier zeker niet !

 • no-profile-image

  jos

  Deze keer ben ik het helemaal eens met wakker dier! En ja ik ben een varkenshouder! @ Gerritsen en Gert, waar hebben jullie je economische kennis vandaan? Denk je nu echt dat een gemiddelde consument minder vlees gaat eten wanneer dit tegen de eigenlijke kostprijs in de winkel ligt? Voorbeeld: voor de supermarktenoorlog moest men voor een fles (1.5 ltr.) Coca Cola +/- 1,25 Euro betalen, dit werd tijdelijk +/- 1 Euro om vervolgens weer te stijgen tot de gem. prijs van 1,40/fles die nu gevraagd wordt! Als ik in mijn kennissenkring rond kijk tijdens verjaardagen staat er nog steeds Coca Cola op tafel en niet de River Cola van de Aldi (die maar 39 cent! kost). News flash: 12-02-2009 beurs New York -1,7% met als enigste stijger Coca Cola. Dit na bekent making van de WINST cijfers! Het gestund met de vleesprijzen kunnen de suppers zich alleen veroorloven omdat het een merkloos product is en de varkenshouders zijn die gene die daarvoor de rekening geprecenteerd krijgen. Nogmaals niet omdat het aanbod groter is dan de vraag maar puur en alleen omdat er vele individuele "aanbieders" zijn die door o.a. Vion uitgemolken worden omdat de retailers te veel macht hebben en ook zij (de slachterijen) weer tegen elkaar uitgespeeld worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.