Home

Achtergrond 200 x bekeken

Stabilisatie wereldeconomie 'hoogste prioriteit' G7

Het stabiliseren van de wereldeconomie heeft de ,,hoogste prioriteit'' van de G7, de groep van zeven belangrijkste industrielanden. "De stabilisatie van de globale economie en de financiële markten blijft onze hoogste prioriteit''.

Dat staat zaterdag in een verklaring van de G7, die vrijdag en zaterdag in Rome bijeen kwam om plannen uit te werken om de mondiale financiële crisis aan te pakken. Volgens de verklaring zullen de leden al het mogelijke doen om ,,volledig vertrouwen in het globale financiële systeem te herstellen''.

De G7 wil maatregelen nemen om economische groei en werkgelegenheid te stimuleren. Daarnaast wil de groep de kredietmarkten tot rust brengen, onder meer door financiële instellingen te voorzien van extra geld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.