Home

Achtergrond 6 reacties

Spaaractie: 83 koeien voor Oeganda

De spaaractie 'Geef een koe voor Oeganda' heeft genoeg geld voor de aanschaf van 83 melkkoeien opgeleverd.

De actie was een initiatief van de biologische zuivelmerken Groene koe en Zuiver Zuivel voor Stichting Heifer Nederland. Deze stichting overhandigt de koeien in het voorjaar aan gezinnen in Oeganda.

In dit land geven de koeien dagelijks zo’n 15 liter melk. Deze melk is een belangrijke bron van voedsel en inkomen voor de gezinnen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  down under

  Ewout ik weet niet of je het in de gaten hebt maar de mensen daar hebben niet veel meer dan wat rijst en tarwe, wat via hulporganisaties versterkt wordt, te eten dus in jouw visioen voldoet de mensheid daar al aan het veganisme. Is het de wens van jouw dat het hier ook zo ver komt?

 • no-profile-image

  boer

  die klootviool ewoud heeft te veel met zn neus in de soyabonen gezeten.
  word tijd dat hij een dikke carbonade op zn bordje krijgt x wat anders als altijd dat geitenvoer.

  ik begrijp uberhoud niet warom dit waardeloze volk op deze zite zit te snuifen.

 • no-profile-image

  gijs

  als die mensen daar nu honger lijden dan is het zonde om hun melkoeien te geven die worden toch meteen opgegeten dan kun je ze beter vlees vee geven daar zit meer aan

 • no-profile-image

  realist

  Als je zo tegen vlees eten bent !!!! Ga naar een derde wereld land toe. En ga het daar maar uitleggen, dat ze geen vlees mogen eten van jullie. Dieren zijn niet menselijk. En als jullie voor zo een vredelievende maatschapij zijn. Dan mogen jullie ook het goede voorbeeld geven tegenover mensen die niet overtuigd zijn.

 • no-profile-image

  Ewout Hendriks

  Er kan die mensen in de derde wereld beter geleerd worden hoe je plantaardig kunt leven dan daar ook weer dierenleed te propaganderen. Bovendien als er hier in de westerse Wereld alleen maar plantaardig gegeten zou worden, zouden er daar niet elke dag duizenden mensen sterven van de honger. Een betere en eerlijke wereldvoedselverdeling kan alleen als mensen in het westen geen vlees en zuivel gebruiken. Het is niet alleen egoistisch naar de dieren toe om vlees en zuivel te consumeren maar ook naar je medemens.

 • no-profile-image

  freek

  ja ewout je heb gelijk alle mensen in de westerse wereld alleen groente eten en al dat vlees naar de derde wereld misschien willen die mensen wel fatsoenlijk betalen voor zoon mooi product!
  Nee echt even alle onzin aan de kant ewout je lult onwijs uit je nek man die mensen daar vangen dieren met pijl en boog die beesten zijn niet 1 2 3 dood

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.