Home

Achtergrond 175 x bekeken

Sneeuw teistert Balkan

In Servië zijn vandaag drie mensen om het leven gekomen als gevolg van de kou.

Op sommige plaatsen in het land vriest het 15 graden. Hevige sneeuwval heeft het verkeer over de snelweg van Belgrado naar Nis onmogelijk gemaakt. Honderden voertuigen zijn gestrand in de sneeuw.

Ook de wegen van Belgrado naar de Roemeense grens zijn dichtgesneeuwd. Een echtpaar in Pozarevac vroor dood en een man in het bergachtige zuidwesten van het land verongelukte als gevolg van de kou. Talrijke dorpen in Midden-Servië zijn door de sneeuw al drie dagen van de buitenwereld afgesneden.

Het aangrenzende Bulgarije kampt met soortgelijke problemen. Dorpen zijn door de sneeuw geïsoleerd en automobilisten zijn in de sneeuw vast komen te zitten. Ook het verkeer in Montenegro en Albanië wordt op tal van plaatsen gestremd door sneeuwstormen. De Montenegrijnse luchthaven bij Podgorica is vrijdag na twee dagen heropend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.