Home

Achtergrond

Schoenen vliegen bij vanHaren de deur uit

Schoenenreus VanHaren merkt naar eigen zeggen weinig van de economische neergang.

”Terwijl de markt met 4,4 procent daalt, zag de schoenwinkelketen, onderdeel van het Duitse familiebedrijf Deichmann, de omzet vorig jaar met 5,3 procent toenemen tot 101,16 miljoen euro. Dit jaar viert vanHaren het 80-jarig bestaan van het bedrijf.
In totaal verkocht vanHaren 4,86 miljoen paar schoenen. Dat aantal lag met ongeveer 220.000 4,8 procent hoger dan in 2007, zo maakte het bedrijf donderdag bekend.

Volgens vanHaren is het succes mede te danken aan de goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook heeft de schoenenwinkelketen sinds maart vorig jaar een XXL-filiaal van 1.200 vierkante meter, bijna vier keer zo groot als een standaardfiliaal. ”De klanten hebben uiterst positief gereageerd op het nieuwe concept”, aldus Joost van Disseldorp van vanHaren.

Of vanHaren nog meer superwinkels gaat openen, is nog niet bekend. Wel wil de onderneming dit jaar het winkelbestand met drie nieuwe vestigingen uitbreiden. Ook zullen tien filialen worden gemoderniseerd.

Het van oorsprong familiebedrijf, dat in 1929 werd opgericht, heeft in Nederland 122 vestigingen. Omdat er binnen de familie geen opvolger werd gevonden, werd de onderneming in 1985 verkocht aan Deichmann. Bij vanHaren werken 1.579 medewerkers.
Deichmann is actief in achttien Europese landen en boekte vorig jaar een omzet van 3,12 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.