Home

Achtergrond 761 x bekeken

Samen stieren opfokken

De zoektocht van het Blonde d’Aquitainestamboek naar een nieuw opfokstation leidt tot een samenwerking met Herefordstamboek, het Charolaisstamboek en het stamboek Verbeterd Roodbont.

Deze drie stamboeken hebben al langer oren naar een centrale opfok voor stieren en zien in een samenwerking de mogelijkheid dit te realiseren. Hereford en Charolais zijn relatief kleine stamboeken waar centrale opfok te duur voor is.

Naast kostenspreiding is met grotere aantallen ook makkelijker een stal te vinden. Ook blijven goede stiertjes eerder voor de fokkerij behouden. Vooral bij Verbeterd Roodbont worden deze dieren nu gemakkelijk naar mesters verkocht.Het Blonde-stamboek zal jaarlijks 20-25 stieren leveren, Verbeterd Roodbont verwacht 10-15 stieren, Charolais en Hereford ieder 5 stieren.

De Federatie Nederlandse Vleesveestamboeken is nog op zoek naar een bedrijf met een strostal waar ruimte is voor circa 50 tot 60 stieren. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ed Neerincx (vicevoorzitter Federatie): tel. 0481-373405 of 06-23627948, email: druivendaal@gmail.com.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.