Home

Achtergrond

SNS boekt fors verlies

Bankverzekeraar SNS Reaal heeft vorig jaar een nettoverlies geboekt van ruim 500 miljoen euro.

Dat heeft het financiële concern donderdag bekendgemaakt. Analisten gingen in doorsnee uit van een verlies van 204 miljoen euro.

De totale negatieve impact van de onrust op de financiële markten komt voor SNS in 2008 uit op 726 miljoen euro. ,,In het vierde kwartaal van 2008 nam de turbulentie op de al zeer onrustige financiële markten wereldwijd toe tot unieke proporties'', aldus scheidend topman Sjoerd van Keulen van SNS Reaal in een toelichting. ,,SNS Reaal is duidelijk niet immuun gebleken voor deze omstandigheden en leed daardoor voor het eerst in haar geschiedenis een nettoverlies.''

Vooral de verzekeringstak deed slechte zaken en kwam uit op een verlies van 550 miljoen euro. In 2007 boekte SNS Reaal nog 205 miljoen euro winst met de verzekeringsactiviteiten. Het bankbedrijf boekte een nettowinst van 144 miljoen euro tegen 272 miljoen euro in 2007.

Het begin van dit jaar noemt SNS Reaal ,,nog altijd zeer uitdagend''. ,,Echter de financiële markten lijken minder volatiel te worden'', aldus de bankverzekeraar in een verklaring. SNS Reaal is tevreden met het resultaat in januari van dit jaar.

Het concern maakte verder bekend de 69-jarige Rob Zwartendijk te benoemen als voorzitter van de raad van commissarissen. Hij volgt de vorig jaar afgetreden Joop Bouma op. Zwartendijk is onder meer bestuurslid geweest van supermarktconcern Ahold en treedt af als voorzitter van de Stichting Beheer SNS Reaal.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.