Home

Achtergrond 7 reacties

SGP wil zonodig Kamerdebat over melding graafwerk

Als het nodig is wil Kamerlid Bas van der Vlies (SGP) met een Kamerdebat een soepeler regeling afdwingen voor de verplichte melding van graafwerk bij het kadaster.

Als minister Van der Hoeven daar over enkele weken niet zelf mee komt dan wil de SGP-fractievoorzitter een debat met de minister van Economische Zaken. "Ik weet dat de vaste commissie LNV mij daarin steunt".

Van der Vlies reageert op de antwoorden die de minister van EZ eerder deze week gaf op de vragen die hij in januari stelde over de Wion en de verplichte melding van graafwerk, die boeren rauw op het dak valt. "Ik vind het positief dat de minister ten minste erkent dat er een probleem is".

Hij neemt het haar minder kwalijk dat ze bij het indienen van het wetsontwerp van de Wion niet de vergaande consequenties voor de landbouw overzag. "We moeten de hand in eigen boezem steken. Wij hebben daar allemaal geen erg in gehad toen het wetsontwerp de Kamer passeerde".

Lees ook Minister onderzoekt meldplicht graafwerk

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  zo worden de boeren stelselmatig weer een poot uitgedraaid

 • no-profile-image

  JAN

  Bas for president!

 • no-profile-image

  JanZ

  Het is inderdaad goed dat er in elk geval nog een kamerlid is met een beetje gezond verstand. Verder is deze regel niet bedacht om de wereld beter of veiliger te maken. Het is puur een stompzinnige ambtenarengedachtenkronkel, bedoelt om hun eigen banen velig te stellen en om inkomsten te genereren. De verplichte Clic melding werkt in principe prima behalve als de kaarten niet volledig of nauwkeurig zijn. Maar ja die worden ook door ambtenaren gemaakt en ja dat kun je ze dus niet kwalijk nemen als er fouten dan wel onvolledigheden in zitten. Je kunt van die mensen toch niet velangen dat ze eens echt aan het werk gaan. Mijn oplossing voor dit probleem: massaal negeren!!!Als iedereen solidair is moet het lukken om dit wangedrocht de nek om te draaien. Lees ook veel over de activiteiten van de AID mbt mestregels. Hoe lang gaat het nog duren voordat er een slachtoffer (AIDer) valt ? Dit kan niet goed gaan.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Zo is dat Hans. En de LTO-verantwoordelijken voor deze wanprestatie publiekelijk aan de schandpaal nagelen. Dan krijgen we als leden eindelijk eens klare wijn geschonken door de organisatie. Het eeuwige gepolder over de rug van de boeren moet eens afgelopen zijn! We hebben mensen nodig met ruggengraat en geen slapjanussen.

 • no-profile-image

  Hans

  Nu moet LTO er is dwars voor gaan liggen! Zij hebben het geweten, dus nu ook met de billen bloot. Ze willen altijd met de eer gaan strijken ook al doen de andere het werk! Bas, jij doet goed werk!!

 • no-profile-image

  gert-jan

  De boeren moeten van zich afbijten,ik ben niet voor harde acties,met overleg bereik je vaak het meest.Maar in dit geval is dat anders,als dit doorgaat dan moeten we de straat op,dit moeten we niet pikken de maat is vol.De landbouw gaat kapot aan zulke regels.

 • no-profile-image

  A.Janssen

  Gelukkig dat de heer van der Vlies er nog is. Het is toch te zot voor woorden om zo'n melding te moeten doen. Het is toch altijd goed gegaan. Op het land bewerken is toch niets aan te merken, als er iets gegraven voor een of andere constructie moet worden is wat anders, maar dat wordt toch al aangevraagd dus laten zoals het altijd al was .

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.