Home

Achtergrond

Ryan P. staat terecht voor moord Marlies van der Kouwe

De rechtbank op Bonaire houdt vandaag het proces tegen de 27-jarige Ryan P., die al bekende dat hij de Nederlandse Marlies van der Kouwe op het eiland heeft vermoord.

P. zei dat hij de 24-jarige apothekersassistente heeft gewurgd. De zaak begint om negen uur plaatselijke tijd. Dat is twee uur in de middag Nederlandse tijd.

Marlies van der Kouwe verdween vorig jaar in de nacht van 20 op 21 september. Dat gebeurde toen ze naar haar huis fietste in de wijk Hato. Pas een maand later werd haar lichaam gevonden op ongeveer 10 kilometer van de plek waar ze verdween op een verlaten terrein in de wijk Amboina.

In een telefonisch interview op 15 januari aan het ANP gaf P. toe dat hij Marlies had gedood. Hij zei toen dat hij niet wist waarom hij de jonge vrouw had vermoord. "Dat is de grote vraag. Ik kende Marlies niet'', zei hij. Hij gaf wel aan te veel te hebben gedronken op de avond van misdrijf.

"Ik had me die nacht verstopt bij een boom'', vertelde P., "Marlies kwam aangefietst en ik vroeg om haar tas. Die wilde ze niet geven en we hadden een woordenwisseling. Als ze haar tas had gegeven, had ze zo weg kunnen lopen, want ik wilde haar niks doen. Maar ze gaf haar tas niet en ik heb haar in de worsteling die ontstond gewurgd. Haar lichaam heb ik op mijn scooter naar de plek gebracht waar het later is gevonden.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.