Home

Achtergrond 196 x bekeken

'Rusland in 3 jaar zelfvoorzienend voor pluimvee'

De Russische pluimveesector kan binnen drie jaar aan de binnenlandse vraag naar pluimveevlees voldoen.

Dat zei Viktor Zubkov, de eerste vice-premier van Rusland, afgelopen weekeinde. "In de komende twee tot drie jaar zullen we zelfvoorzienend worden in pluimveevlees. De kans bestaat dat we over drie tot vier jaar ook zelfvoorzienend zullen zijn in varkensvlees", aldus Zubkov.

De Russische overheid heeft de laatste tijd veel geld gestoken in het stimuleren van de binnenlandse productie. Volgens Zubkov is de Russische pluimveevleesproductie vorig jaar met 18 procent gestegen. De varkensproductie nam met 8 procent toe.

Het land verbruikt ongeveer drie miljoen ton pluimveevlees per jaar. 1,3 miljoen daarvan wordt geïmporteerd, met de Verenigde Staten als belangrijk herkomstland. Als Rusland inderdaad zelfvoorzienend wordt betekent dat dus een tegenslag voor de Amerikaanse pluimveesector.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.