Home

Achtergrond 254 x bekeken 2 reacties

Run op Haagse mussenvilla’s

Honderden mussen krijgen een nieuw dak boven het hoofd, nu de gemeente Den Haag ’mussenvilla’s’ subsidieert.

Sinds de aftrap van vogelhuisjesactie afgelopen vrijdag, is er een run op het tuincentrum dat de goedkope huisjes verkoopt. ”Alle tweehonderd mussenvilla’s waren binnen korte tijd uitverkocht”, zei een woordvoerder van de gemeente maandag.

In de mussenvilla is plaats voor drie mussenparen. De gemeente wil de actie een vervolg geven en heeft daarom nog eens zeshonderd vogelhuisjes besteld. Voor de mussenvilla’s is zelfs een wachtlijst. Driehonderd mensen hebben al ingetekend.

Den Haag subsidieert de vogelhuisjes, omdat de huismus steeds moeilijker broedplekjes kan vinden in stad. De vogelsoort gaat hierdoor elk jaar in aantal achteruit. Volgens de Vogelbescherming is het zangvogeltje hierdoor in sommige grote steden zelfs zo goed als verdwenen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    realist

    Erg leuk. Maar als de mussen niks kunnen eten, zal er veel leegstand zijn.

  • no-profile-image

    gert

    maak weer ruimte onder de dakpannen

Of registreer je om te kunnen reageren.