Home

Achtergrond 172 x bekeken

Ruim zes miljoen Europeanen lijden aan Alzheimer

Ruim zes miljoen Europeanen lijden aan de ziekte van Alzheimer.

Naar verwachting is dit aantal in 2050 verdubbeld, zo niet verdrievoudigd. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het Europees Parlement. Het Parlement wil dat de aanpak van de ziekte hoog op de agenda komt van Europa.

De vergrijzing van de bevolking speelt volgens de parlementariërs een grote rol bij deze verwachte toename.
Een meerderheid van het parlement stemde woensdag voor een 'Europese strijd tegen Alzheimer'. De parlementariërs vinden dat de Europese landen samen moeten werken aan onderzoek naar de ziekte. Ook willen zij dat de patiëntenverenigingen in de verschillende landen steun krijgen van Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.