Home

Achtergrond

Ruim honderd doden door brand Kenia

Zeker 111 mensen zijn gestorven door een brand in Kenia. De slachtoffers probeerden zaterdag brandstof te verzamelen bij een gekantelde vrachtwagen, toen plots brand uitbrak. Dat maakte de politie zondag bekend.

Op de vrachtwagen in de stad Molo kwamen honderden mensen af, die olie mee wilden nemen. Twintig lichamen zijn naar het mortuarium gebracht, de andere stoffelijke overschotten bevinden zich nog op de plek des onheils. Veel lichamen zijn onherkenbaar verbrand.

Naast de doden zijn tientallen mensen gewond geraakt. Velen van hen zijn in kritieke toestand.

Het is mogelijk dat de brand is ontstaan doordat iemand een sigaret in de brandstof heeft laten vallen. Ook houdt de politie rekening met de mogelijkheid dat iemand de olie opzettelijk heeft aangestoken, omdat de politie mensen tegenhield die de brandstof wilden gaan verzamelen.

Het is een van de dodelijkste rampen van de afgelopen jaren in het Afrikaanse land, aldus de politie. De wegen in Kenia zijn slecht onderhouden, waardoor vrachtwagens regelmatig in de problemen komen. Bij ongevallen met wagens die benzine of andere waardevolle spullen vervoeren probeert de arme bevolking geregeld en masse een graantje mee te pikken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.