Home

Achtergrond 292 x bekeken

Ruim 25.000 IBR-monsters aan slachtlijn genomen

In Nederlandse runderslachterijen zijn vorig jaar meer dan 25.000 bloedmonsters aan de slachtlijn genomen.

Dit meldt de Gezondheidsdienst voor Dieren. De bemonstering is gedaan voor bedrijven die geen melk leveren en die meedoen aan de gezondheidsprogramma’s Leptospirose en IBR. Zij hoeven niet meer twee maal per jaar een steekproef te nemen.

De traditionele bewaking daarvan is sinds een paar jaar veranderd en gebeurt nu veelal aan de slachtlijn. Daarbij wordt een bloedmonster genomen van de gewenste runderen. Er zijn meer dan 10.000 leptospirosevrije bedrijven en ongeveer 3.500 IBR-vrije bedrijven die hier gebruik van maken.

De bemonstering op IBR en leptospirose gaat mee met de standaardcontrole van de dieren op hun I&R-gegevens.

Of registreer je om te kunnen reageren.